23 maj 2022
19:30

Referat: Hedens IF - Ohtana/Pajala FF

På Olympia vinner Heden mot Ohtana/Pajala med 4-0 (4-0)
Heden öppnar starkt och redan i den 3:e minuten gör man 1-0 där OP-försvaret uppträder passivt och Hedens Erik Larsson kan bredsida in bollen. I den 8:e minuten ökar Heden till 2-0 när en hörna nickas in framför mål och Calle Mattsson kan styra in bollen förbi Felle. På nästa hörna i den 21:a minuten kommer 3-0 när Hedens Alexander Mattsson får pangträff med huvudet och sätter bollen i Felles vänstra kryss. I den 35:e minuten ökar Heden till 4-0 när man snappar upp en slarvigt slagen utspark där bollen sedan når Jens Nilsson som slår in bollen till halvtidsresultatet 4-0. Första halvlek domineras helt av Heden och OPFF har väldigt svårt att skapa något framåt och försvarspelet är långtifrån godkänt.
Andra halvlek blir klart bättre från OP:s sida och man skapar också en riktigt fin målchans men David Mikaelsons bredsida mot tomt mål går utanför stolpen. Hela laget kämpar hårt och spelar mer fysiskt än i första och spelmässigt är andra halvlek jämn. Heden skapar några halvchanser i andra och med säkert försvarspel stänger man matchen.

Sett över 90 minuter är OPFF:s första halvlek riktigt dålig och matchen avgörs tidigt. Andra halvlek är klart bättre men vi är aldrig nära att ta någon poäng denna kväll på Olympia. Försvarsmässigt är vi inte godkända i första halvlek och framåt skapar vi nästan ingenting i första, klart fler anfall i andra.. Plussen ikväll går till Anders Gramner och David Mikaelsson. I ett bra Heden plussar vi för försvararen Alexander Mattsson, mittfältaren Jonathan Hjelte samt anfallaren Jens Nilsson. Utmärkt domarinsats av David Olovsson.
Hörnor: 3-1, Gula kort: 4-1